Bravčová roláda bez točenia
4 ks bravč.kare, 8 ks ang.slaniny, 4 ks plat. syr, 5 vajíčka, zeleninova zmes, petr. vňat, soľ, vegeta. /suroviny ako sa ukladaju do pekarničky: 2 ks kare,4 ks ang. slaniny, 2 platky syra, praženica so zeleninou a potom 2 platky syra, 2ks kare, 4 ks ang.slaniny /

Bravčová roláda bez točenia - príprava

    Ja som použila pekárničku,ktorá je vysoká,preto len 2 ks mäsa.Ak máte iný typ,tak mäso uložíte tak aby spodok bol zakrytý. Rezne si naklepeme,osolíme a 2 ks dáme na spodok nádoby.Na mäso dáme vrstvu anglickej slaniny a 2 plátky syra.Z vajec urobím praženicu,ktorú osolíme a pridám zmes zeleniny.Praženica nemusí byť veľmi upražená.Dáme tam všetko.Túto zmes dáme do pekárničky a znova začneme ukladať vrstvy surovín.Najskôr plátky syra,potom bravčové karé a anglickú slaninu.Ešte som doložila pár kúskov ementálu a vňať petržlena.Ak je zelenina viac pestrá,tak na reze rolády sa nám to pekne ukáže.Pečieme v pekárničke na programe pečenie. Po dokončení pečenia necháme ešte v pekárničke.Asi tak po 15 min. som opatrne vyklopila a narezala.Môžeme servírovať spolu so zem.kašou,prípadne hranolkami a nezabudnuť na zeleninku ako prílohu.
Top