Srnčie alebo muflonie stehno na staročeský spôsob
1 kg stehna, rozdrvené borievky, 1 veľká cibuľa, 100 g loja alebo slaniny, 2 bobkové listy, vetvička rozmarínu, nastrúhaná kôra z 1/2 citróna, 6 strúčikov cesnaku, 1 až 2 lyžice estragonového octu, 1 lyžica múky, 1/8 l kyslej smotany, soľ

Srnčie alebo muflonie stehno na staročeský spôsob - príprava

    Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, omyjeme osolíme.
    Loj alebo slaninu nakrájame, dáme na pekáč, nakrájame cibuľu, pridáme stehno, koreniny, cesnak, ocot.
    Pomaly dusíme v rúre.
    Keď je stehno mäkké, dočervena ho opečieme, šťavu necháme vypiecť, zaprášime múkou, podlejeme vodou, zahustíme smotanou.
    Stehno nakrájame a podávame s omáčkou a s knedľou.
Top