Mleté mäso v ceste
Kategória: 
Cesto: 300 g polohrubej múky, 9 lyžíc mlieka, 4 lyžice oleja, soľ, 100 g tvarohu, 50 g kyslej smotany, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, Plnka: 500 g mletého bravčového mäsa, 1 vajce, soľ, mletá sladká červená paprika, majorán, papriková pasta, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, nastrúhaný tvrdý syr, Na potretie: 1 žĺtok

Mleté mäso v ceste - príprava

    Do múky pridáme mlieko, olej, kypriaci prášok, tvaroh, soľ, kyslú smotanu a spolu premiešame.
    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme plnkou, strúhaným syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
    Zvinieme do rolády a pokrájame na kúsky.
    Do vymastenej zapekacej misy ukladáme tesne vedľa seba pokrájané kúsky rolády.
    Potrieme žĺtkom a vložíme piecť do vyhriatej rúry.
    Po upečení posypeme balkánskym syrom.

    Plnka: Mleté mäso ochutíme soľou, mletou sladkou červenou paprikou, majoránom, paprikovou pastou a čiernym korením. Pridáme vajce a premiešame.
Top