Palacinkové cesto:
1/2 l mlieka,
300 g hladkej múky,
1 vajce, štipka soli.
200 g údeného mäsa, 1 kyslá smotana
strúhanka, vajce, soľ.
Tatárska omáčka:
2-3 lyžičky kyslej smotany, 1 lyžička majolenky, ½ lyžičky horčice,
cibuľa
kyslá uhorka – trošičku na chuť
soľ, čierne korenie, štipka cukru.
Vysmážané plnené palacinky - príprava
Z palacinkového cesta urobíme palacinky.
Uvarené údené mäso pomelieme a premiešame s kyslou smotanou.
Touto zmesou naplníme palacinky, zvinieme a potom ich vysmažíme tak, že ich predtým zvinuté obalíme vo vajíčku a v strúhanke.
Obaľovanie v múke už nie je potrebné.
Podávame s tatárskou omáčkou.