Vysmážané plnené palacinky
Kategória: 
Palacinkové cesto: 1/2 l mlieka, 300 g hladkej múky, 1 vajce, štipka soli. 200 g údeného mäsa, 1 kyslá smotana strúhanka, vajce, soľ. Tatárska omáčka: 2-3 lyžičky kyslej smotany, 1 lyžička majolenky, ½ lyžičky horčice, cibuľa kyslá uhorka – trošičku na chuť soľ, čierne korenie, štipka cukru.

Vysmážané plnené palacinky - príprava

    Z palacinkového cesta urobíme palacinky.
    Uvarené údené mäso pomelieme a premiešame s kyslou smotanou.
    Touto zmesou naplníme palacinky, zvinieme a potom ich vysmažíme tak, že ich predtým zvinuté obalíme vo vajíčku a v strúhanke.
    Obaľovanie v múke už nie je potrebné.
    Podávame s tatárskou omáčkou.
Top