Muránske buchty
Ingrediencie
Pre 8 Osoba(y)
Suroviny
- 1 kg polohrubej múky “Výberová”
- 0.5 L mlieka
- 1 Hera
- 1 kocka droždie
- 1 hrsť cukru
- 1 ČL sol
- 1 ks vajíčko
- olej
Muránske buchty - príprava
Z kvásku a ostatných ingrediencií zamiesime cesto.
Cesto potom vyvaľkáme a potrieme stuhnutou Herou alebo klasickým maslom. Takto spracované cesto poskladáme ako lístkové cesto a necháme odpočívať 30 minút.
Tento postup zopakujeme tri razy.
Vykysnuté cesto potom rozváľkame, pokrájame na štvorce aspoň 8 x 8 cm a plníme lekvárom, orechami, tvarohom alebo makom.
Z cesta urobíme batôžteky - buchty, ktoré vložíme na pomastený plech a potrieme tukom.
Upečieme bežným spôsobom.
Podobné recepty
Ingrediencie
Pre 8 Osoba(y)
Suroviny
- 1 kg polohrubej múky “Výberová”
- 0.5 L mlieka
- 1 Hera
- 1 kocka droždie
- 1 hrsť cukru
- 1 ČL sol
- 1 ks vajíčko
- olej
Muránske buchty - príprava
Z kvásku a ostatných ingrediencií zamiesime cesto.
Cesto potom vyvaľkáme a potrieme stuhnutou Herou alebo klasickým maslom. Takto spracované cesto poskladáme ako lístkové cesto a necháme odpočívať 30 minút.
Tento postup zopakujeme tri razy.
Vykysnuté cesto potom rozváľkame, pokrájame na štvorce aspoň 8 x 8 cm a plníme lekvárom, orechami, tvarohom alebo makom.
Z cesta urobíme batôžteky - buchty, ktoré vložíme na pomastený plech a potrieme tukom.
Upečieme bežným spôsobom.
Cesto potom vyvaľkáme a potrieme stuhnutou Herou alebo klasickým maslom. Takto spracované cesto poskladáme ako lístkové cesto a necháme odpočívať 30 minút.
Tento postup zopakujeme tri razy.
Vykysnuté cesto potom rozváľkame, pokrájame na štvorce aspoň 8 x 8 cm a plníme lekvárom, orechami, tvarohom alebo makom.
Z cesta urobíme batôžteky - buchty, ktoré vložíme na pomastený plech a potrieme tukom.
Upečieme bežným spôsobom.