A zasa upravený Tuniský šalát
Kategória: 
ľadový šalát, redkvička, zelená cibuľka, cherry paradajky, syr, šunková saláma, vajíčka na tvrdo, korenie

A zasa upravený Tuniský šalát - príprava

    Ako som Vám popísala moje Tuniské mecheche, tak som sa dala inšpirovať zasa touto krajinou, ale keďže žijeme tu, tak som to trošku prispôsobila. Chutné, výdatne, no posúďte :
    Ľadový šalát ( vydrží aj na druhý deň chrumkavý )nakrájam na pásiky, zväzok redkvičky nakrájam na drobno, cherry paradajky ( nie sú tak vodnaté )nakrájam taktiež na drobno, zväzok mladej cibuľky nakrájam na krúžky, pridám nastrúhaný syr - podľ chuti, ja dávam udený, šunkovú salámu nakrájanú na rezance, zo všetkého asi tak po 10 dkg, 4 vajíčka uvarené na tvrdo a pretlačené na obdĺžničky ako na zemiakový šalát, no a nezabudnúť na šalátové korenie, najlepšie sa mi osvedčilo Kotányi, ale cesnakové.Sú to také maličké sáčky v prepočte asi 11 SK.-
    :-), sorry, ešte som stále v tej starej mene, bylinkové neskúšajte, pokazíte chuť a hlavne ak experimentujete, tak s mierou, ja som do toho na prvýkrat dala aj uhorky, ako na šalát, nerobte to, zbytočne Vám to zvodnatie. Radšej na koniec trošku vegety, ale ozaj len malilinko. No a k tomu sendvič. Ľahké, dobre, osviežujúce. Hlavne ak chcete ušetriť, nenahrádzajte ľadový šalát ničím iným, mám to odskúšané, dá sa to zjesť, ale na druhý deň z toho vylievate vodu a to by predsa bola škoda. No nie ?
    Ak to chcete len na deň, tak súste olivy a namiesto salámy a syra drteného tuniaka. Experimentovať sa dá rôzne, stačí len štipka fantázie, zavrieť sa v kuchyni a hlavne, NECH VÁS NIKTO NEVYRUŠUJE. Aspoň u mňa to platí na 100 %.
Top