Zapečené  rezne s chrenom, marhuľami a syrom
vykostené karé (množstvo podľa potreby, treba rátať minimálne 2 ks na osobu), soľ, mleté čierne korenie, sladkokyslý chren (podľa potreby), marhule (čerstvé alebo zavárané), plátky eidam-u (alebo iný syr - aj údený, podľa vlastnej chuti), olej (alebo masť), petržlenová vňať (na ozdobu) múka hrubá (trošku).

Zapečené rezne s chrenom, marhuľami a syrom - príprava

    Mäso nakrájame na rezne (nie veľmi tenké, ale ani hrubé), jemne naklepeme, osolíme, okoreníme (chvíľu necháme vsiaknuť soľ), poprášime z jednej strany múkou a pomúčenou stranou vložíme do vyhriateho tuku (olej, alebo masť).
    Opekáme z každej strany asi 3 - 5 min. (podľa hrúbky rezňov).
    Opečené rezne rozložíme na plech a na každý z nich natrieme jednu lyžicu chrenu, položíme 2 polovičky marhulí, zakryjeme plátkom syra a dáme do horúcej rúry zapiecť (stačí toľko, kým syr zmäkkne a začína sa roztekať).
    Podávame s hranolkami a kopčekom ryže, ale možno podávať iba s hranolkami, ryžou (ryžu na tanieri možno posypať strúhaným kokosom - dostane výbornú chuť), alebo so zemiakovým pyré.
Top