Zavárané jahody
Zavárané jahody - príprava
Dôkladne očistené jahody posypte cukrom.
Občas premiešajte a prikryté odložte na 12 až 24 hodín do chladu.
Jahody vložte do fliaš, úplne zalejte vlastnou šťavou a zatvorte viečkom.
Voda v sterilizačnom hrnci musí presahovať viečka. Keď teplota dosiahne 100 °C, ihneď zložte hrniec zo sporáka a zaváraniny nechajte v hrnci vychladnúť
Podobné recepty
Zavárané jahody - príprava
Dôkladne očistené jahody posypte cukrom.
Občas premiešajte a prikryté odložte na 12 až 24 hodín do chladu.
Jahody vložte do fliaš, úplne zalejte vlastnou šťavou a zatvorte viečkom.
Voda v sterilizačnom hrnci musí presahovať viečka. Keď teplota dosiahne 100 °C, ihneď zložte hrniec zo sporáka a zaváraniny nechajte v hrnci vychladnúť
Občas premiešajte a prikryté odložte na 12 až 24 hodín do chladu.
Jahody vložte do fliaš, úplne zalejte vlastnou šťavou a zatvorte viečkom.
Voda v sterilizačnom hrnci musí presahovať viečka. Keď teplota dosiahne 100 °C, ihneď zložte hrniec zo sporáka a zaváraniny nechajte v hrnci vychladnúť