Zajac po neapolsky
Zadná polovica zajaca, 4 strúčiky cesnaku, soľ, hladká múka, olej, 2 cibule, 200 g olúpaných paradajok, 1 dl bieleho vína, tymian, cukor, citrónová šťava

Zajac po neapolsky - príprava

    Umytého zajaca rozdelíme na porcie, osušíme a každú osolíme a nahrubo natrieme pretlačeným cesnakom.
    Obalíme v hladkej múke a v rozohriatom oleji prudko opražíme z oboch strán po 4 minúty.
    V hlbšej rajnici opražíme na dvoch lyžiciach výpeku nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme opražené porcie zajaca, podlejeme vínom a dusíme do polomäkka.
    Pridáme pokrájané olúpané paradajky, posypeme tymianom, podľa potreby podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
    Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlievame vodou.
    Ochutíme cukrom, citrónovou šťavou a premiešame.
Top