Milánske závitky
600 g teľacieho stehna, soľ, 1 lyžica horčice, 2 zelené papriky, 100 g póru, 80 g syra Mozarella, mleté biele korenie, olej, 2 mladé cibuľky, 2 dl smotany, 80 g Parmezánu, 1,5 dl bieleho vína

Milánske závitky - príprava

    Teľacie stehno pokrájame na 4 rezne, natenko vyklepeme, osolíme a z jednej strany natrieme horčicou.
    Na natretú časť uložíme pokrájané papriky zbavené jadier, umytý pokrájaný pór a posypeme postrúhaným syrom Mozarella. Zvinieme, závitky spevníme niťou alebo špáradlami a z oboch strán prudko opečieme na rozohriatom oleji.
    Jemne osolíme, okoreníme mletým bielym korením, posypeme nadrobno pokrájanou cibuľkou, podlejeme trochou vody
    a dusíme takmer domäkka.
    Podlejeme vínom, premiešame a udusíme domäkka.
    Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlievame malým množstvom vody.
    Udusené závitky vyberieme a do vývaru vylejeme smotanu premiešanú s postrúhaným Parmezánom.
    Za stáleho miešania varíme, kým sa syr nerozpustí.
    Závitky vložíme do omáčky a krátko spolu prehrejeme.
Top