Teľacie mäso s paradajkovou omáčkou
Kategória:
600 g teľacieho mäsa, soľ, muškátový oriešok, hladká múka, 2 bielky, olej, 1 cibuľa, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 paradajky, 2 lyžice kyslej smotany, pažítka, cukor
Teľacie mäso s paradajkovou omáčkou - príprava
Teľacie mäso odblaníme, pokrájame na hrubšie rezance, osolíme a okoreníme postrúhaným muškátovým orieškom. Obalíme v hladkej múke, namočíme v rozšľahaných bielkach
a vo väčšom množstve rozohriatého oleja vypražíme.
Mäso vyberieme a uložíme na teplom mieste.
Na troche oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a krátko spolu opražíme.
Podlejeme vodou, pridáme pokrájané paradajky, osolíme a udusíme do mäkka.
Omáčku prepasírujeme, vložíme do hrnca, pridáme kyslú smotanu a za stáleho miešania krátko povaríme.
Ochutíme cukrom a pred podávaním posypeme pokrájanou pažítkou.
Kategória:
600 g teľacieho mäsa, soľ, muškátový oriešok, hladká múka, 2 bielky, olej, 1 cibuľa, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 paradajky, 2 lyžice kyslej smotany, pažítka, cukor
Teľacie mäso s paradajkovou omáčkou - príprava
Teľacie mäso odblaníme, pokrájame na hrubšie rezance, osolíme a okoreníme postrúhaným muškátovým orieškom. Obalíme v hladkej múke, namočíme v rozšľahaných bielkach
a vo väčšom množstve rozohriatého oleja vypražíme.
Mäso vyberieme a uložíme na teplom mieste.
Na troche oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a krátko spolu opražíme.
Podlejeme vodou, pridáme pokrájané paradajky, osolíme a udusíme do mäkka.
Omáčku prepasírujeme, vložíme do hrnca, pridáme kyslú smotanu a za stáleho miešania krátko povaríme.
Ochutíme cukrom a pred podávaním posypeme pokrájanou pažítkou.
a vo väčšom množstve rozohriatého oleja vypražíme.
Mäso vyberieme a uložíme na teplom mieste.
Na troche oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a krátko spolu opražíme.
Podlejeme vodou, pridáme pokrájané paradajky, osolíme a udusíme do mäkka.
Omáčku prepasírujeme, vložíme do hrnca, pridáme kyslú smotanu a za stáleho miešania krátko povaríme.
Ochutíme cukrom a pred podávaním posypeme pokrájanou pažítkou.