Teľacie mäso s paradajkovou omáčkou
600 g teľacieho mäsa, soľ, muškátový oriešok, hladká múka, 2 bielky, olej, 1 cibuľa, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 paradajky, 2 lyžice kyslej smotany, pažítka, cukor

Teľacie mäso s paradajkovou omáčkou - príprava

    Teľacie mäso odblaníme, pokrájame na hrubšie rezance, osolíme a okoreníme postrúhaným muškátovým orieškom. Obalíme v hladkej múke, namočíme v rozšľahaných bielkach
    a vo väčšom množstve rozohriatého oleja vypražíme.
    Mäso vyberieme a uložíme na teplom mieste.
    Na troche oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a krátko spolu opražíme.
    Podlejeme vodou, pridáme pokrájané paradajky, osolíme a udusíme do mäkka.
    Omáčku prepasírujeme, vložíme do hrnca, pridáme kyslú smotanu a za stáleho miešania krátko povaríme.
    Ochutíme cukrom a pred podávaním posypeme pokrájanou pažítkou.
Top