Stifado – Dusené hovädzie mäso
Kategória:
600 g hovädzieho alebo teľacieho mäsa na dusenie, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžička masla, 1 konzerva zaváraných paradajok (300 g), 2 lyžice paradajkového pretlaku, olej, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, štipka mletej škorice, 1 lyžica oregana, mleté čierne korenie, soľ, čerstvý koriander alebo petržlenová vňať
Stifado – Dusené hovädzie mäso - príprava
Mäso pokrájame na kocky, opražíme na rozohriatom olivovom oleji dohneda a podlejeme polovicou vína.
Pridáme zavarené paradajky, paradajkový pretlak, osolíme
a prikryté dusíme do polomäkka.
V druhej panvici zohrejeme trochu oleja, pridáme pokrájanú cibuľu, pokrájaný cesnak, opražíme a pridáme k mäsu. Ochutíme škoricou, oreganom, mletým korením, dolejeme vínom a udusíme do mäkka.
Pred podávaním posypeme pokrájaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kategória:
600 g hovädzieho alebo teľacieho mäsa na dusenie, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžička masla, 1 konzerva zaváraných paradajok (300 g), 2 lyžice paradajkového pretlaku, olej, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, štipka mletej škorice, 1 lyžica oregana, mleté čierne korenie, soľ, čerstvý koriander alebo petržlenová vňať
Stifado – Dusené hovädzie mäso - príprava
Mäso pokrájame na kocky, opražíme na rozohriatom olivovom oleji dohneda a podlejeme polovicou vína.
Pridáme zavarené paradajky, paradajkový pretlak, osolíme
a prikryté dusíme do polomäkka.
V druhej panvici zohrejeme trochu oleja, pridáme pokrájanú cibuľu, pokrájaný cesnak, opražíme a pridáme k mäsu. Ochutíme škoricou, oreganom, mletým korením, dolejeme vínom a udusíme do mäkka.
Pred podávaním posypeme pokrájaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.
Pridáme zavarené paradajky, paradajkový pretlak, osolíme
a prikryté dusíme do polomäkka.
V druhej panvici zohrejeme trochu oleja, pridáme pokrájanú cibuľu, pokrájaný cesnak, opražíme a pridáme k mäsu. Ochutíme škoricou, oreganom, mletým korením, dolejeme vínom a udusíme do mäkka.
Pred podávaním posypeme pokrájaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.