Venušine závitky
bravčove mäso (stehno, karé, krkovička), klobásku najlepšie domácu, údenú slaninu, vajce natvrdo, kyslú uhorku, syr Eidam 5 dkg, cesnak, cibuľu, sójovú omáčku, soľ, kremžskú horčicu, mletú papriku, sterilizovaný hrášok, 1 väčšiu mrkvu, malú hlávku bielej kapusty, olej a trocha masti (tj prepočítané na štyri osoby)

Venušine závitky - príprava

    Mäso nakrájame ne rezne a naklepeme.
    Rezne naložíme do zmesi oleja, cesnaku, trocha soli
    a kremžskej horčice a necháme do druhého dňa odležať. Väčšiu cibuľu, cesnak, najemno posekanú kapustu, postrúhanú mrkvu a hrášok (i s nálevom) zmiešame z troškou soli, dvoma lyžicami mletej sladkej papriky.
    Zmes nasypeme do vymasteného pekáča (najlepší je sklenený). Preležané rezne roztiahneme a do stredu dáme plátok slaniny, syra, prúžok uhorky a 1/4 vajcia.
    Urobíme závitok a zaistíme špáradlom.
    Závitky uložíme na zeleninu, pokvapkáme olejom a zakryté pečieme v rúre 40 minút.
    Zo zbytku syra urobíme prúžky a pred koncom pečenia závitky odkryjeme a poukladáme na ne syr.
    Odkryté zapečieme 5 minút.
    Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou, zeleninová príloha.
Top