Sekané mäso s kapustou
300 g bravčového mäsa, 80 g cibule, 80 g masla, 1 dl mlieka, 3 vajcia, štipka cukru, 1 stredne veľká hlávka kapusty, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka, maslo, voda

Sekané mäso s kapustou - príprava

    Mäso umyjeme a ostrým nožom na jemno posekáme.
    Očistenú a pokrájanú cibuľu opražíme na rozpustenom masle, pridáme rozsekané maslo a chvíľu pražíme.
    V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme trošku cukru, zalejeme ním mäso a dobre premiešame.
    Kapustu očistíme, umyjeme a pokrájame na rezance.
    Vložíme ju do vody, osolíme a varíme asi 10 minút.
    Potom kapustu precedíme a dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej ohňovzdornej misy.
    Na kapustu položíme pripravené mäso, posypeme strúhankou
    a obložíme kúskami masla.
    Vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme asi 1 1/2 hodiny.
Top