Pikantné rezy so šunkou a syrom
Kategória:
100 g masla, 1 lyžica stredne ostrej horčice, 1/2 lyžičky soli, 100 g netučného tvarohu, 1 kocka droždia, 3 vajcia, 100 g polohrubej múky, 100 g šunky, 50 g parmezánu, 1 zväzok petržlenovej vňate
Pikantné rezy so šunkou a syrom - príprava
Maslo rozpustíme a po odstavení zmiešame s horčicou, soľou, tvarohom, rozdrobeným droždím, vajciami a múkou.
Prikryté ho necháme hodinu vykysnúť.
Šunku nakrájame, petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.
S nastrúhaným syrom primiesime do cesta.
Nalejeme do vymastenej formy do polovice jej výšky a necháme vykysnúť na dvojnásobný objem.
Počas kysnutia formu prikryjeme.
Koláč v strede rozohriatej rúry upečieme, necháme krátko odpočinúť.
Ešte teplý ho krájame a podávame.
Vhodná príloha - k obedu zelený šalát s ľahkou jogurtovou omáčkou, ako nápoj minerálka.
Večer potom podávajte rezy podľa chuti s maslom alebo bez neho, ako doplnok k chladnému kvalitnému bielemu vínu
Podobné recepty
Kategória:
100 g masla, 1 lyžica stredne ostrej horčice, 1/2 lyžičky soli, 100 g netučného tvarohu, 1 kocka droždia, 3 vajcia, 100 g polohrubej múky, 100 g šunky, 50 g parmezánu, 1 zväzok petržlenovej vňate
Pikantné rezy so šunkou a syrom - príprava
Maslo rozpustíme a po odstavení zmiešame s horčicou, soľou, tvarohom, rozdrobeným droždím, vajciami a múkou.
Prikryté ho necháme hodinu vykysnúť.
Šunku nakrájame, petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.
S nastrúhaným syrom primiesime do cesta.
Nalejeme do vymastenej formy do polovice jej výšky a necháme vykysnúť na dvojnásobný objem.
Počas kysnutia formu prikryjeme.
Koláč v strede rozohriatej rúry upečieme, necháme krátko odpočinúť.
Ešte teplý ho krájame a podávame.
Vhodná príloha - k obedu zelený šalát s ľahkou jogurtovou omáčkou, ako nápoj minerálka.
Večer potom podávajte rezy podľa chuti s maslom alebo bez neho, ako doplnok k chladnému kvalitnému bielemu vínu
Prikryté ho necháme hodinu vykysnúť.
Šunku nakrájame, petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.
S nastrúhaným syrom primiesime do cesta.
Nalejeme do vymastenej formy do polovice jej výšky a necháme vykysnúť na dvojnásobný objem.
Počas kysnutia formu prikryjeme.
Koláč v strede rozohriatej rúry upečieme, necháme krátko odpočinúť.
Ešte teplý ho krájame a podávame.
Vhodná príloha - k obedu zelený šalát s ľahkou jogurtovou omáčkou, ako nápoj minerálka.
Večer potom podávajte rezy podľa chuti s maslom alebo bez neho, ako doplnok k chladnému kvalitnému bielemu vínu