Bryndzové tašky s údeným mäsom
Kategória:
300 g bryndze, 300 g hrubej múky, 2 vajcia, 200 g údeného vareného mäsa, soľ, 2 dl sladkej smotany
Bryndzové tašky s údeným mäsom - príprava
Z bryndze, múky a vajec vypracujeme cesto, vyvaľkáme na plátok asi 1/2 cm hrubý.
Nakrájame na štvorčeky, vložíme do nich trochu zomletého údeného mäsa a prehneme do tvaru trojhrannej šatky.
Strany dobre pritlačíme a varíme v osolenej vode asi
10 minút.
Hotové tašky nakoniec polejeme smotanou a podávame.
Kategória:
300 g bryndze, 300 g hrubej múky, 2 vajcia, 200 g údeného vareného mäsa, soľ, 2 dl sladkej smotany
Bryndzové tašky s údeným mäsom - príprava
Z bryndze, múky a vajec vypracujeme cesto, vyvaľkáme na plátok asi 1/2 cm hrubý.
Nakrájame na štvorčeky, vložíme do nich trochu zomletého údeného mäsa a prehneme do tvaru trojhrannej šatky.
Strany dobre pritlačíme a varíme v osolenej vode asi
10 minút.
Hotové tašky nakoniec polejeme smotanou a podávame.
Nakrájame na štvorčeky, vložíme do nich trochu zomletého údeného mäsa a prehneme do tvaru trojhrannej šatky.
Strany dobre pritlačíme a varíme v osolenej vode asi
10 minút.
Hotové tašky nakoniec polejeme smotanou a podávame.