Mäsové pokušenie s mozzarellou
■ 4 plátky teľacieho mäsa ■ 125 g syru mozzarella ■ 1 strúčik cesnaku ■ 5 zelených olív ■ 60 g mandlí ■ 2 lyžice posekanej bazalky ■ 1 vajce ■ 2 lyžice strúhanky ■ 1 lyžica zelerovej vňate ■ 2 bobkové listy ■ 150 ml červeného vína ■ 450 g paradajok ■ mleté čierne korenie ■ soľ ■ olej

Mäsové pokušenie s mozzarellou - príprava

    ■ Plátky mäsa naklepeme, z oboch strán osolíme a okoreníme.
    ■ K roztlačenému cesnaku pridáme nadrobno pokrájané olivy, olúpané posekané mandle, bazalku, na malé kocky pokrájanú mozzarellu, vajce a strúhanku. Všetko spolu dobre premiešame, osolíme a ochutíme korením.
    ■ Zmes natrieme na plátky mäsa, zrolujeme ich a previažeme niťou. Závitky na oleji prudko opečieme zo všetkých strán, potom do výpeku pridáme bobkové listy, zelerovú vňať, víno a necháme asi 5 minút variť.
    ■ Nakoniec pridáme olúpané pokrájané paradajky a dusíme ešte 30 minút.

Podobné recepty

Top