Plnené žemle
Kategória:
4 PORCIE
■ 8 žemlí
■ 1 bravčová alebo pečeňová paštéta
■ 3 lyžice oleja
■ 2 vajcia
■ 1 cibuľa
■ majorán
■ horčica
■ 200 ml smotany na šľahanie
■ mleté čierne korenie
■ soľ
Plnené žemle - príprava
1. Zo žemlí odkrojíme vrchnú časť a ich striedku vydlabeme – aj z odkrojených klobúkov.
2. Jedno vajce uvaríme natvrdo. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme vydlabanú striedku a opražíme. Po vychladnutí do zmesi pridáme posekané uvarené vajce a paštétu. Dochutíme soľou, majoránom, čiernym korením a horčicou. Pridáme jedno surové vajce a plnku dobre premiešame.
3. Vydlabané žemle naplníme pripravenou plnkou. Odkrojené klobúčiky na chvíľu ponoríme do slanej vody (pozor, aby sa nepremočili) a položíme ich na vrch naplnených žemlí. Pečivo pokropíme smotanou a v horúcej rúre upečieme do chrumkava.
Podobné recepty
Kategória:
4 PORCIE
■ 8 žemlí
■ 1 bravčová alebo pečeňová paštéta
■ 3 lyžice oleja
■ 2 vajcia
■ 1 cibuľa
■ majorán
■ horčica
■ 200 ml smotany na šľahanie
■ mleté čierne korenie
■ soľ
Plnené žemle - príprava
1. Zo žemlí odkrojíme vrchnú časť a ich striedku vydlabeme – aj z odkrojených klobúkov.
2. Jedno vajce uvaríme natvrdo. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme vydlabanú striedku a opražíme. Po vychladnutí do zmesi pridáme posekané uvarené vajce a paštétu. Dochutíme soľou, majoránom, čiernym korením a horčicou. Pridáme jedno surové vajce a plnku dobre premiešame.
3. Vydlabané žemle naplníme pripravenou plnkou. Odkrojené klobúčiky na chvíľu ponoríme do slanej vody (pozor, aby sa nepremočili) a položíme ich na vrch naplnených žemlí. Pečivo pokropíme smotanou a v horúcej rúre upečieme do chrumkava.
2. Jedno vajce uvaríme natvrdo. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme vydlabanú striedku a opražíme. Po vychladnutí do zmesi pridáme posekané uvarené vajce a paštétu. Dochutíme soľou, majoránom, čiernym korením a horčicou. Pridáme jedno surové vajce a plnku dobre premiešame.
3. Vydlabané žemle naplníme pripravenou plnkou. Odkrojené klobúčiky na chvíľu ponoríme do slanej vody (pozor, aby sa nepremočili) a položíme ich na vrch naplnených žemlí. Pečivo pokropíme smotanou a v horúcej rúre upečieme do chrumkava.