Pastiersky syr
Pastiersky syr - príprava
Najprv dáme udusiť šampióny.
Plátky syra z oboch strán osolíme a okoreníme, na polovicu pripravených syrov položíme plátok šunky a do stredu udusené šampióny. Prikryjeme ďalším plátkom šunky a syra. Stlačíme a obalíme v cestíčku, ktoré si pripravíme z vajíčka, hladkej múky a mlieka, aby bolo vláčne. A hneď dáme vyprážať. Podávame s hranolkami alebo americkými zemiakmi.
Pozn. pri obaľovaní si cestíčkom obaľte aj konce prstov, aby ste sa pri dotyku s horúcim olejom nepopálili.
Pastiersky syr - príprava
Najprv dáme udusiť šampióny.
Plátky syra z oboch strán osolíme a okoreníme, na polovicu pripravených syrov položíme plátok šunky a do stredu udusené šampióny. Prikryjeme ďalším plátkom šunky a syra. Stlačíme a obalíme v cestíčku, ktoré si pripravíme z vajíčka, hladkej múky a mlieka, aby bolo vláčne. A hneď dáme vyprážať. Podávame s hranolkami alebo americkými zemiakmi.
Pozn. pri obaľovaní si cestíčkom obaľte aj konce prstov, aby ste sa pri dotyku s horúcim olejom nepopálili.
Plátky syra z oboch strán osolíme a okoreníme, na polovicu pripravených syrov položíme plátok šunky a do stredu udusené šampióny. Prikryjeme ďalším plátkom šunky a syra. Stlačíme a obalíme v cestíčku, ktoré si pripravíme z vajíčka, hladkej múky a mlieka, aby bolo vláčne. A hneď dáme vyprážať. Podávame s hranolkami alebo americkými zemiakmi.
Pozn. pri obaľovaní si cestíčkom obaľte aj konce prstov, aby ste sa pri dotyku s horúcim olejom nepopálili.