Paradajkovo - papriková nátierka
Kategória: 
3 kg paradajok, 1 horčicový pohár octu, l horčicový pohár kryšt. cukru, 1 horčicový pohár oleja, 1 čajová lyžička soli, 1/2 kg papriky - najlepšie baranie rohy alebo feferónky

Paradajkovo - papriková nátierka - príprava

    Umyté paradajky, olej, ocot, cukor, soľ dáme do väčšej nádoby variť 3 hodiny.
    Keď masa začne vrieť, pokračujeme vo varení na najmenšom plameni a občas premiešame.
    Po zhustnutí rozmixujeme, prepasírujeme cez sitko a pridáme zomletú papriku, alebo baranie rohy, alebo feferónky aj
    s jaderníkom a ešte varíme pol hodinu.
    Po uvarení dáme do pohárikov a krátko asi 5 min. zasterilizujeme.
    Pomazánka je veľmi dobrá na špagety, k párkom a k rôznym pečeným mäsám.
    Z jednej dávky sa urobí asi 12 pohárikov z výživy.
Top