Omeleta
Kategória: 
100 g anglickej slaninky , 1 cibuľu , 150 g hrášku z konzervy alebo mrazeného , soľ , mleté biele korenie , rascu , 4 vajcia , 100 ml smotany , 250 g varených zemiakov , 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate , 1 mladú cibuľku , maslo na vymastenie pekáča

Omeleta - príprava

    Cibuľu nakrájame nadrobno.
    Anglickú slaninku nakrájame na tenké rezančeky a osmažíme spolu s nakrájanou cibuľou.
    Pridáme nakrájané huby, okoreníme bielym korením a rascou, osolíme a krátko podusíme.
    Vajcia rozšľaháme so smotanou, osolíme, pridáme nakrájané zemiaky, hrášok so slaninou, nasekanú petržlenovú vňať
    a nadrobno pokrájanú mladú cibuľku s vňaťou.
    Pekáč vymažeme maslom, nalejeme doň pripravenú zmes a dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 °C.
    Pečieme asi 10 – 15 minút, kým omeleta nedostane zlatistú farbu.
    Upečenú omeletu pokrájame na štvorčeky.
Top