Broskyňový koláč
22 dkg práš. cukru, 2 dkg Hery, 12 dkg polohrubej múky, 6 vajec, 2 PL kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 0,7 dcl broskyňového kompótu, 2 dcl mlieka, 2 PL kryšt. cukru, 1 balíček prášku Zlatý klas, čokoládová poleva

Broskyňový koláč - príprava

    Žĺtky, margarín, práškový cukor a kakao vymiešame do peny. Striedavo pridávame sneh z bielkov, múku premiešanú
    s práškom do pečiva.
    Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech
    a predhriatej rúre upečieme.
    Z mlieka, kompótovej šťavy, cukru a prášku Zlatý klas uvaríme hustejší krém, ktorý ešte teplý roztrieme na cesto.
    Na krém ukladáme nakrájané broskyne a po vychladnutí krému koláč polejeme čokoládou.
Top