Žemľové knedle
200 g staršieho pečiva , 1 menšiu cibuľu , 4 PL masla , 2 PL nasekanej petržlenovej vňate , 3 vajcia , 3 PL múky , 125 ml mlieka , múku na spracovanie , soľ

Žemľové knedle - príprava

    Pečivo nakrájame na kocky a vložíme do misy.
    Potom nakrájame nadrobno cibuľu a osmažíme ju v hrnci
    na masle do sklovitá.
    K cibuli pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
    Primiešame nakrájané pečivo, zalejeme mliekom
    a rozšľahanými vajciami a necháme stáť tak dlho, kým tekutina nevsiakne do pečiva.
    Nasiaknuté suroviny spracujeme na cesto a zakryté kuchynskou utierkou necháme odpočívať asi 20 minút
    na chladnom mieste.
    Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu.
    Z cesta formujeme pomúčenými rukami knedle a vkladáme ich do vriacej vody.
    Varíme na miernom plameni asi 15 minút.
    Uvarené knedle vyberieme z vody dierkovanou naberačkou
    a necháme odkvapkať na sitku.
    Žemľové knedle sa hodia ako príloha napríklad k bravčovému mäsu s omáčkou.
Top