Roláda so zemiakovou plnkou
Kategória:
bravčové pliecko asi 60 dkg ,
35 dkg očistených zemiakov ,
50 g pokrájanej cibule ,
70 g hladkej múky ,
1 vajce ,
pol lyžice oleja ,
rasca ,
2-3 strúčiky cesnaku ,
mletá červená paprika ,
mleté čierne korenie ,
200 g údenej slaniny ,
soľ
Roláda so zemiakovou plnkou - príprava
Umyté osušené bravčové pliecko rozkrojíme na veľký plát, jemne naklepeme, potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a posypeme sladkou paprikou.
Plnka: Zemiaky najemno nastrúhame, necháme 15 minúť odstáť, prebytočnú vodu zlejeme a trocha vytlačíme.
Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, hladkú múku, vajce
a olej, posypeme rascou, osolíme a okoreníme.
Môžeme pridať aj pretlačený cesnak.
Dobre vymiešame a plnku navrstvíme na pripravený plát mäsa.
Mäso opatrne zrolujeme, osolíme a navrch poukladáme plátky slaniny.
Rolku obtočíme kuchynskou niťou a preložíme na vymastený pekáč.
Posypeme rascou, podlejeme vodou a zakryjeme alobalom. Pečieme pol hodiny, potom alobal odkryjeme a mäso dopečieme dočervena.
Počas pečenia podlievame vodou.
Podobné recepty
Kategória:
bravčové pliecko asi 60 dkg ,
35 dkg očistených zemiakov ,
50 g pokrájanej cibule ,
70 g hladkej múky ,
1 vajce ,
pol lyžice oleja ,
rasca ,
2-3 strúčiky cesnaku ,
mletá červená paprika ,
mleté čierne korenie ,
200 g údenej slaniny ,
soľ
Roláda so zemiakovou plnkou - príprava
Umyté osušené bravčové pliecko rozkrojíme na veľký plát, jemne naklepeme, potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a posypeme sladkou paprikou.
Plnka: Zemiaky najemno nastrúhame, necháme 15 minúť odstáť, prebytočnú vodu zlejeme a trocha vytlačíme.
Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, hladkú múku, vajce
a olej, posypeme rascou, osolíme a okoreníme.
Môžeme pridať aj pretlačený cesnak.
Dobre vymiešame a plnku navrstvíme na pripravený plát mäsa.
Mäso opatrne zrolujeme, osolíme a navrch poukladáme plátky slaniny.
Rolku obtočíme kuchynskou niťou a preložíme na vymastený pekáč.
Posypeme rascou, podlejeme vodou a zakryjeme alobalom. Pečieme pol hodiny, potom alobal odkryjeme a mäso dopečieme dočervena.
Počas pečenia podlievame vodou.
Plnka: Zemiaky najemno nastrúhame, necháme 15 minúť odstáť, prebytočnú vodu zlejeme a trocha vytlačíme.
Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, hladkú múku, vajce
a olej, posypeme rascou, osolíme a okoreníme.
Môžeme pridať aj pretlačený cesnak.
Dobre vymiešame a plnku navrstvíme na pripravený plát mäsa.
Mäso opatrne zrolujeme, osolíme a navrch poukladáme plátky slaniny.
Rolku obtočíme kuchynskou niťou a preložíme na vymastený pekáč.
Posypeme rascou, podlejeme vodou a zakryjeme alobalom. Pečieme pol hodiny, potom alobal odkryjeme a mäso dopečieme dočervena.
Počas pečenia podlievame vodou.