Roláda so zemiakovou plnkou
bravčové pliecko asi 60 dkg , 35 dkg očistených zemiakov , 50 g pokrájanej cibule , 70 g hladkej múky , 1 vajce , pol lyžice oleja , rasca , 2-3 strúčiky cesnaku , mletá červená paprika , mleté čierne korenie , 200 g údenej slaniny , soľ

Roláda so zemiakovou plnkou - príprava

    Umyté osušené bravčové pliecko rozkrojíme na veľký plát, jemne naklepeme, potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a posypeme sladkou paprikou.
    Plnka: Zemiaky najemno nastrúhame, necháme 15 minúť odstáť, prebytočnú vodu zlejeme a trocha vytlačíme.
    Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, hladkú múku, vajce
    a olej, posypeme rascou, osolíme a okoreníme.
    Môžeme pridať aj pretlačený cesnak.
    Dobre vymiešame a plnku navrstvíme na pripravený plát mäsa.
    Mäso opatrne zrolujeme, osolíme a navrch poukladáme plátky slaniny.
    Rolku obtočíme kuchynskou niťou a preložíme na vymastený pekáč.
    Posypeme rascou, podlejeme vodou a zakryjeme alobalom. Pečieme pol hodiny, potom alobal odkryjeme a mäso dopečieme dočervena.
    Počas pečenia podlievame vodou.
Top