4 rezne zo stehna,
150 g masla ,
100 g mrkvy ,
100 g petržlenu,
100 g zeleru ,
1 cibuľa ,
korenie ,
soľ
Mäsové závitky so zeleninou - príprava
Zeleninu očistíme a nahrubo postrúhame.
Zmiešame so zmäknutým maslom a dochutíme soľou.
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme zeleninou a zvinieme, alebo preložíme napolovicu.
Okraje spojíme špáradlom.
Každú rolku položíme na alobal potretý maslom a zabalíme tak, aby nám pri pečení nevytiekla šťava.
Balíčky poukladáme na pekáč.
Pečieme vo vyhriatej rúre približne polhodinu.
Upečené závitky vybalíme z alobalu a pokrájame na rovnaké kúsky.
Podávame so zemiakmi a zeleninovou prílohou, prípadne s kúskami ovocia.