Oblečená sviečkovica
1 kg hovädzej sviečkovice, 6 zemiakov uvarených v šupke, 200 g hrubej múky, 100 g masla, 200 ml mlieka, 3 žĺtky, 150 g plátkov prerastenej slaniny, 100 g šunky, mleté čierne korenie, soľ, olej

Oblečená sviečkovica - príprava

    Celý kus sviečkovice osolíme, okoreníme a zo všetkých strán opečieme na horúcom oleji.
    Mäso necháme vychladnúť.
    Slaninu pokrájame na plátky, šunku na tenké pásiky.
    V šupke uvarené zemiaky postrúhame, zmiešame s 2 žĺtkami, pridáme roztopené maslo, hrubú múku, osolíme a vypracujeme cesto.
    Ak je príliš husté, rozriedime ho mliekom.
    Cesto rozvaľkáme ( odložíme si kúsok cesta.
    Položíme naň vychladnutú sviečkovicu a dobre zabalíme.
    Pekáč vystelieme plátkami slaniny a na ne položíme zabalenú sviečkovicu.
    Potrieme žĺtkom, obložíme plátkami slaniny a rezančekmi šunky.
    Navrch poukladáme pásiky zo zvyšku cesta.
    Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút.
    Po upečení necháme vychladnúť a krájame asi na 1 cm hrubé plátky.
    Podávame so zeleninovým šalátom.
Top