Pikantný guláš
1,2 kg hovädzieho stehna, 1 kg cibule, 3 dl oleja, 300 g oravskej slaniny, 50 g čerstvých feferóniek, 250 g čerstvých rajčín, 250 g čerstvej papriky zelenej, 250 g čerstvých šampiňónov, 150 g cesnaku, 1 dl červeného vína, soľ, mleté čierne korenie, nové korenie, hubový bujón

Pikantný guláš - príprava

    Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a potrieme cesnakom.
    Nakrájanú cibuľu speníme na horúcom oleji, pridáme mäso a dusíme. Keď mäso dostatočne zmäkne pridáme nakrájanú všetku zeleninu, zalejeme bujónom a varíme.
    Osobitne usmažíme slaninu a šampiňóny, ktoré potom pridáme do pripravovaného gulášu.
    Na záver dochutíme koreniami a feferónkami. Podľa potreby zahustíme.
Top