Jahňacina na južanský spôsob
600 g vykosteného jahňacieho mäsa (pliecka, stehna, krkovičky), 1 kg paradajok (alebo sterilizovaných paradajok bez šťavy), 1 bobkový list, 1 strúčik prelisovaného cesnaku, 2 cibule, 350 g zemiakov , 1/4 lyžičky škorice , lyžica pomletých orechov, 4 lyžice červeného vína, 1 baklažán, 6 cukiet, 120 g hríbov, 4 lyžice kapár, mleté čierne korenie , soľ

Jahňacina na južanský spôsob - príprava

    Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie kúsky.
    Nahrubo nasekáme paradajky, cibuľu, zemiaky, baklažán, cukety a hríby.
    Nakrájané mäso dáme do hlbšieho hrnca (okrem baklažánu a cukiet), pridáme hríby, bobkový list, cesnak, škoricu, pomleté orechy, korenie a soľ.
    Prilejeme víno a zamiešame.
    Ak použijeme čerstvé paradajky, dolejeme asi 3 dl vody. Prikryjeme a v mierne predhriatej rúre pečieme asi 15 minút.
    Skontrolujeme množstvo výpeku, prípadne podlejeme vodou. Ďalšiu hodinu pečieme v rúre bez pokrievky a dávame pozor či sú zemiaky ponorené vo vode.
    Pridáme baklažán, cukety, kapary a pečieme ešte 30 minút.
    Z povrchu zberáme tuk a pred podávaním vyberieme bobkový list.
    Podávame s cestovinami alebo s ryžou ochutenou karí korením a zmiešanou so sterilizovaným hráškom.
Top