Jahňacina na južanský spôsob
Kategória:
600 g vykosteného jahňacieho mäsa (pliecka, stehna, krkovičky),
1 kg paradajok (alebo sterilizovaných paradajok bez šťavy),
1 bobkový list,
1 strúčik prelisovaného cesnaku,
2 cibule,
350 g zemiakov ,
1/4 lyžičky škorice ,
lyžica pomletých orechov,
4 lyžice červeného vína,
1 baklažán,
6 cukiet,
120 g hríbov,
4 lyžice kapár,
mleté čierne korenie ,
soľ
Jahňacina na južanský spôsob - príprava
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie kúsky.
Nahrubo nasekáme paradajky, cibuľu, zemiaky, baklažán, cukety a hríby.
Nakrájané mäso dáme do hlbšieho hrnca (okrem baklažánu a cukiet), pridáme hríby, bobkový list, cesnak, škoricu, pomleté orechy, korenie a soľ.
Prilejeme víno a zamiešame.
Ak použijeme čerstvé paradajky, dolejeme asi 3 dl vody. Prikryjeme a v mierne predhriatej rúre pečieme asi 15 minút.
Skontrolujeme množstvo výpeku, prípadne podlejeme vodou. Ďalšiu hodinu pečieme v rúre bez pokrievky a dávame pozor či sú zemiaky ponorené vo vode.
Pridáme baklažán, cukety, kapary a pečieme ešte 30 minút.
Z povrchu zberáme tuk a pred podávaním vyberieme bobkový list.
Podávame s cestovinami alebo s ryžou ochutenou karí korením a zmiešanou so sterilizovaným hráškom.
Kategória:
600 g vykosteného jahňacieho mäsa (pliecka, stehna, krkovičky),
1 kg paradajok (alebo sterilizovaných paradajok bez šťavy),
1 bobkový list,
1 strúčik prelisovaného cesnaku,
2 cibule,
350 g zemiakov ,
1/4 lyžičky škorice ,
lyžica pomletých orechov,
4 lyžice červeného vína,
1 baklažán,
6 cukiet,
120 g hríbov,
4 lyžice kapár,
mleté čierne korenie ,
soľ
Jahňacina na južanský spôsob - príprava
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie kúsky.
Nahrubo nasekáme paradajky, cibuľu, zemiaky, baklažán, cukety a hríby.
Nakrájané mäso dáme do hlbšieho hrnca (okrem baklažánu a cukiet), pridáme hríby, bobkový list, cesnak, škoricu, pomleté orechy, korenie a soľ.
Prilejeme víno a zamiešame.
Ak použijeme čerstvé paradajky, dolejeme asi 3 dl vody. Prikryjeme a v mierne predhriatej rúre pečieme asi 15 minút.
Skontrolujeme množstvo výpeku, prípadne podlejeme vodou. Ďalšiu hodinu pečieme v rúre bez pokrievky a dávame pozor či sú zemiaky ponorené vo vode.
Pridáme baklažán, cukety, kapary a pečieme ešte 30 minút.
Z povrchu zberáme tuk a pred podávaním vyberieme bobkový list.
Podávame s cestovinami alebo s ryžou ochutenou karí korením a zmiešanou so sterilizovaným hráškom.
Nahrubo nasekáme paradajky, cibuľu, zemiaky, baklažán, cukety a hríby.
Nakrájané mäso dáme do hlbšieho hrnca (okrem baklažánu a cukiet), pridáme hríby, bobkový list, cesnak, škoricu, pomleté orechy, korenie a soľ.
Prilejeme víno a zamiešame.
Ak použijeme čerstvé paradajky, dolejeme asi 3 dl vody. Prikryjeme a v mierne predhriatej rúre pečieme asi 15 minút.
Skontrolujeme množstvo výpeku, prípadne podlejeme vodou. Ďalšiu hodinu pečieme v rúre bez pokrievky a dávame pozor či sú zemiaky ponorené vo vode.
Pridáme baklažán, cukety, kapary a pečieme ešte 30 minút.
Z povrchu zberáme tuk a pred podávaním vyberieme bobkový list.
Podávame s cestovinami alebo s ryžou ochutenou karí korením a zmiešanou so sterilizovaným hráškom.