Plnené bravčové závitky s bielou kapustou
4 kusy bravčových rezňov , 1/2 hlávky bielej kapusty, biely chlieb, 100 g oškvarkov, petržlenová vňať, 1 strúčik cesnaku, rasca, 2 vajcia, 150 – 200 ml teplého mlieka, 1 cibuľa, olej, 300 ml hovädzieho vývaru príp. bujón, mleté čierne korenie, soľ

Plnené bravčové závitky s bielou kapustou - príprava

    Plnku si pripravíme z rozmrveného bieleho chleba, pridáme oškvarky, nadrobno pokrájaný petržlen, prelisovaný cesnak, vajcia a teplé mlieko.
    Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a necháme odstáť.
    Medzitým opražíme cibuľu, pridáme kapustu a dusíme. Podlejeme malým množstvom hovädzieho vývaru, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou a necháme dusiť ešte asi 20 minút.
    Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou, zavinieme a previažeme niťou.
    Na panvici rozohrejeme olej a závitky opečieme zo všetkých strán.
    Podlejeme malým množstvom hovädzieho vývaru a prikryté dusíme 15 minút domäkka.
    Podávame so zemiakmi na kapuste.
Top