Karbonátky
Kategória:
500 g ľubovolného mäsa,
120 g staršej žemle,
2 žĺtky,
100 ml bieleho vína,
kalištek koňaku,
maslo ,
mleté čierne korenie,
soľ
Karbonátky - príprava
Mäso zomelieme, pridáme namočenú žemľu, osolíme, primiešame žĺtky a korenie.
Vypracujeme hmotu, z ktorej tvarujeme malé placky.
Opečieme ich z oboch strán na rozpálenom masle.
Vyberieme ich, do panvice nalejeme biele víno a koňak. Necháme zovrieť a karbonátky polejeme touto šťavou.
Podávame s cestovinou.
Podobné recepty
Kategória:
500 g ľubovolného mäsa,
120 g staršej žemle,
2 žĺtky,
100 ml bieleho vína,
kalištek koňaku,
maslo ,
mleté čierne korenie,
soľ
Karbonátky - príprava
Mäso zomelieme, pridáme namočenú žemľu, osolíme, primiešame žĺtky a korenie.
Vypracujeme hmotu, z ktorej tvarujeme malé placky.
Opečieme ich z oboch strán na rozpálenom masle.
Vyberieme ich, do panvice nalejeme biele víno a koňak. Necháme zovrieť a karbonátky polejeme touto šťavou.
Podávame s cestovinou.
Vypracujeme hmotu, z ktorej tvarujeme malé placky.
Opečieme ich z oboch strán na rozpálenom masle.
Vyberieme ich, do panvice nalejeme biele víno a koňak. Necháme zovrieť a karbonátky polejeme touto šťavou.
Podávame s cestovinou.