Vaječná omeleta
Kategória: 
6 varených zemiakov, 2 rajčiny , 2 papriky, 10 dkg kuracej salámy alebo šunky , 1 cibuľa, 10 vajec , 10 dkg nivy, soľ, korenie, grilovacie korenie, karí, olej, pažítka, zelenina na ozdobu

Vaječná omeleta - príprava

    Uvarené zemiaky olúpeme a roztlačíme.
    V hrnci rozpálime trochu oleja, pridáme roztlačené zemiaky, pokrájanú zeleninu, cibuľu, salámu a prehrejeme.
    Zmes potom rozložíme do tukom vymazaného pekáča a zalejeme osolenými a okorenenými vajciami.
    Dáme zapiecť do rúry.
    Pred koncom pečenia posypeme syrom, ktorý by sa mal len ľahko roztiecť.
    Pred podávaním potrieme horčicou a ozdobíme pažítkou a zeleninou.
Top