Roštenka plnená šunkou a zemiakmi
500 g hovädzej roštenky, 150 g šunky, 100 g čerstvých hríbov, 2 uvarené zemiaky, 30 g masti, 1 menšia cibuľa, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ

Roštenka plnená šunkou a zemiakmi - príprava

    Plnka: Nakrájané hríby speníme na cibuli, pridáme na kocky pokrájanú šunku a na záver zemiaky.
    Ochutíme soľou, korením a petržlenovou vňaťou.
    Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme pripravenou plnkou, stočíme a previažeme niťou.
    Rolky z oboch strán opečieme na horúcej masti, podlejeme trochou horúcej vody a dusíme pod pokrievkou domäkka.
    Pred podávaním odstránime niť a mäso pokrájame na plátky. Podávame s dusenou ryžou, uhorkou alebo so zeleninovým šalátom.
Top