Španielske vtáčky
Kategória:
4 hovädzie rezne zo stehna,
2 lyžice horčice,
soľ,
mleté čierne korenie,
2 kusy párkov,
1 vajce,
4 plátky oravskej slaniny,
2 cibule,
4 malé kyslé uhorky,
1 lyžica masti,
2 lyžice hladkej múky,
špáradlá
Španielske vtáčky - príprava
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.
Na každý plátok mäsa položíme polovicu jedného párku, štvrtku vajíčka uvareného natvrdo, plátok slaniny, kúsok cibule a uhorky.
Rezne stočíme aj s náplňou a okraje spojíme špáradlom.
Takto pripravené vtáčky prudko opečieme zo všetkých strán na rozpálenej masti a pridáme posekanú cibuľu.
Chvíľu smažíme a potom podlejeme 1 litrom horúcej vody
a 30 – 40 minút dusíme domäkka.
Po udusení vtáčky vyberieme, šťavu zaprášime múkou, dobre premiešame, mäso vložíme späť a chvíľu povaríme.
Španielske vtáčky podávame s ryžou, tarhoňou alebo
so zemiakmi.
Kategória:
4 hovädzie rezne zo stehna,
2 lyžice horčice,
soľ,
mleté čierne korenie,
2 kusy párkov,
1 vajce,
4 plátky oravskej slaniny,
2 cibule,
4 malé kyslé uhorky,
1 lyžica masti,
2 lyžice hladkej múky,
špáradlá
Španielske vtáčky - príprava
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.
Na každý plátok mäsa položíme polovicu jedného párku, štvrtku vajíčka uvareného natvrdo, plátok slaniny, kúsok cibule a uhorky.
Rezne stočíme aj s náplňou a okraje spojíme špáradlom.
Takto pripravené vtáčky prudko opečieme zo všetkých strán na rozpálenej masti a pridáme posekanú cibuľu.
Chvíľu smažíme a potom podlejeme 1 litrom horúcej vody
a 30 – 40 minút dusíme domäkka.
Po udusení vtáčky vyberieme, šťavu zaprášime múkou, dobre premiešame, mäso vložíme späť a chvíľu povaríme.
Španielske vtáčky podávame s ryžou, tarhoňou alebo
so zemiakmi.
Na každý plátok mäsa položíme polovicu jedného párku, štvrtku vajíčka uvareného natvrdo, plátok slaniny, kúsok cibule a uhorky.
Rezne stočíme aj s náplňou a okraje spojíme špáradlom.
Takto pripravené vtáčky prudko opečieme zo všetkých strán na rozpálenej masti a pridáme posekanú cibuľu.
Chvíľu smažíme a potom podlejeme 1 litrom horúcej vody
a 30 – 40 minút dusíme domäkka.
Po udusení vtáčky vyberieme, šťavu zaprášime múkou, dobre premiešame, mäso vložíme späť a chvíľu povaríme.
Španielske vtáčky podávame s ryžou, tarhoňou alebo
so zemiakmi.