Pikantná bravčovina s pečeňou
400 g bravčového stehna,alebo sviečkovice, 200 g bravčovej alebo teľacej pečene , olej na opekanie, 1 cibuľa, 1 lyžička červenej mletej papriky , 1 lyžica vegety , 1–2 feferónky, l00 ml nealkoholického piva, 1 lyžica kečupu , 1/2 worcesterskej omáčky , voda na podliatie , mleté čierne korenie , soľ

Pikantná bravčovina s pečeňou - príprava

    Mäso nakrájame asi na 3 milimetrové tenké plátky a dáme ich na horúci olej opiecť.
    Do mäsa pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, vegetu a natenko nakrájanú feferónku.
    Do masy vložíme na pásiky nakrájanú pečeň.
    Pár minút povaríme, dochutíme kečupom, pivom, worcesterskou omáčkou, podlejeme trochou vody a až úplne nakoniec osolíme.
    Podávame s chlebom alebo s tmavým celozrnným pečivom a kyslou uhorkou
Top