Macedónske bravčové
Kategória:
400 g bravčového mäsa zo stehna ,
40 g masti,
20 g cibule,
30 g hladkej múky ,
200 ml mlieka ,
1 lyžica kôpru ,
1 lyžička octu ,
500 ml vody na podlievanie,
1/2 kocky zeleninového vývaru,
soľ
Macedónske bravčové - príprava
Bravčové mäso umyjeme, narežeme na hrubšie rezance
a opečieme na masti.
Pridáme postrúhanú cibuľu, spolu opražíme, osolíme, podlejeme vývarom a prikryté dusíme domäkka asi 30 minút.
Udusené mäso zahustíme zátrepkou z mlieka a múky, pridáme posekaný kôpor, ocot podľa chuti, dolejeme vodou a ešte chvíľu povaríme.
Podávame s cestovinami, ryžou alebo knedľou.
Podobné recepty
Kategória:
400 g bravčového mäsa zo stehna ,
40 g masti,
20 g cibule,
30 g hladkej múky ,
200 ml mlieka ,
1 lyžica kôpru ,
1 lyžička octu ,
500 ml vody na podlievanie,
1/2 kocky zeleninového vývaru,
soľ
Macedónske bravčové - príprava
Bravčové mäso umyjeme, narežeme na hrubšie rezance
a opečieme na masti.
Pridáme postrúhanú cibuľu, spolu opražíme, osolíme, podlejeme vývarom a prikryté dusíme domäkka asi 30 minút.
Udusené mäso zahustíme zátrepkou z mlieka a múky, pridáme posekaný kôpor, ocot podľa chuti, dolejeme vodou a ešte chvíľu povaríme.
Podávame s cestovinami, ryžou alebo knedľou.
a opečieme na masti.
Pridáme postrúhanú cibuľu, spolu opražíme, osolíme, podlejeme vývarom a prikryté dusíme domäkka asi 30 minút.
Udusené mäso zahustíme zátrepkou z mlieka a múky, pridáme posekaný kôpor, ocot podľa chuti, dolejeme vodou a ešte chvíľu povaríme.
Podávame s cestovinami, ryžou alebo knedľou.