Baklažán na orientálny spôsob
Kategória: 
600 g baklažánov, 1 strúčik cesnaku, 500 g tvrdých paradajok, 1,25 dl mlieka, 80 g oleja, 3 vajcia, 50 g cibule, 100 g tvrdého syra, mleté čierne korenie, soľ, 2 lyžice strúhanky.

Baklažán na orientálny spôsob - príprava

    Baklažány ošúpeme, pokrájame na kolieska hrubé asi 1 cm, osolíme ich, okoreníme a na horúcom oleji opečieme.
    Opečené kolieska odložíme na tanier.
    Paradajky namočíme na chvíľu do horúcej vody, ošúpeme ich, pokrájame na kolieska, osušíme ich, okoreníme a opečieme
    na horúcom oleji.
    Opečené odložíme na tanier.
    Zapekaciu misku vymastíme a poukladáme do nej vrstvu baklažánových koliesok a vrstvu paradajok.
    Vrstvy opakujeme do spotrebovania zeleniny.
    Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, ku ktorej pridáme prelisovaný cesnak.
    Zalejeme studeným mliekom a odstavíme zo sporáka.
    Vmiešame vajcia a zmesou zalejeme baklažány a paradajky
    v zapekacej miske.
    Povrch posypeme strúhaným syrom a strúhankou.
    Zapečieme v horúcej rúre.
Top