Zapekaný karfiol s vôňou údeniny
Kategória: 
1 balíček mrazeného lístkového cesta (asi 450 g), 3 vajcia, 1 väčší karfiol, 1,5 dl šľahačkovej smotany, 250 g zemiakov, 150 g údenej klobásy alebo údeného bôčika, soľ, mleté čierne korenie, cukor, strúhaný muškátový oriešok.

Zapekaný karfiol s vôňou údeniny - príprava

    Cesto rozmrazíme.
    Karfiol podelíme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Zemiaky uvaríme v šupke, ochladíme a ošúpeme.
    Zemiaky a karfiol zmixujeme.
    Pridáme vajcia, smotanu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, cukrom a strúhaným muškátovým orieškom a dôkladne spracujeme.
    Cesto rozvinieme, polovicou vyložíme dno a boky ohňovzdornej nádoby.
    Polovicu masy rozotrieme na lístkové cesto, rozložíme kolieska klobásy alebo plátky údeného bôčika, prikryjeme zvyškom masy a povrch vyrovnáme.
    Naň uložíme zvyšok cesta.
    Pečieme pri teplote 175 stupňov oC asi 50 minút.

Vaše názory

(5/5)
Top