Mleté mäso so zemiakovou kašou
• 750 g mletého mäsa, • 500 g zemiakov, • 180 ml mlieka, • 2 polievkové lyžice masla, • 2 lyžice oleja, • 1 lyžica sójovej omáčky, • 1 väčšia cibuľa, • 3 strúčiky lisovaného cesnaku, • soľ , korenie , mletá paprika

Mleté mäso so zemiakovou kašou - príprava

    Očistené zemiaky nakrájajte na kocky a varte v osolenej vode 10 minút.
    Medzi tým na oleji opečte do zlatova cibuľu, pridajte mäso a duste asi 10 minút.
    Mäso ochuťte soľou, korením, sójovou omáčkou a cesnakom.
    Z uvarených zemiakov, masla a horúceho mlieka pripravte kašu obvyklým postupom.
    Mäsovú zmes rozložte rovnomerne do vymastenej zapekacej misy, navrch ozdobne navrstvíte kašu a zapekajte
    v predhriatej rúre, pokiaľ povrch nezozlátne.
Top