Tlačenka s hlivou
Kategória:
2 bravčové nožičky, 1 kolienko, kúsok kože,soľ, bobkový list, čierne korenie, cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu,klobúčiky hlív, cesnak, majoránka, mleté čierne korenie, vegeta,kocka zeleninového bujónu
Tlačenka s hlivou - príprava
2 bravčové nožičky, 1 kolienko a kúsok kože vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Po zovretí prvú vodu zlejeme, aby nevznikli zákaly. Doplníme vodu, pridáme soľ, bobkový list, čierne korenie, cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu a na miernom ohni varíme.
Keď je koleno uvarené, vyberieme ho, mäso pokrájame a kožu dáme ešte variť.
Potom vyberieme kože aj nožičky, kože najemno pomelieme a pridáme k mäsu.
Vývar necháme vychladnúť a odstránime z neho masť.
Opäť dáme zovrieť.
Medzitým z hlív pripravíme len klobúčiky, prevaríme ich, opláchneme studenou vodou, pokrájame na rezance a vložíme do vývaru.
Pridáme rozotrený cesnak, majoránku, mleté čierne korenie, vegetu a kocku zeleninového bujónu.
Zovretú zmes plníme do vrecúšok na tlačenku.
Podobné recepty
Kategória:
2 bravčové nožičky, 1 kolienko, kúsok kože,soľ, bobkový list, čierne korenie, cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu,klobúčiky hlív, cesnak, majoránka, mleté čierne korenie, vegeta,kocka zeleninového bujónu
Tlačenka s hlivou - príprava
2 bravčové nožičky, 1 kolienko a kúsok kože vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Po zovretí prvú vodu zlejeme, aby nevznikli zákaly. Doplníme vodu, pridáme soľ, bobkový list, čierne korenie, cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu a na miernom ohni varíme.
Keď je koleno uvarené, vyberieme ho, mäso pokrájame a kožu dáme ešte variť.
Potom vyberieme kože aj nožičky, kože najemno pomelieme a pridáme k mäsu.
Vývar necháme vychladnúť a odstránime z neho masť.
Opäť dáme zovrieť.
Medzitým z hlív pripravíme len klobúčiky, prevaríme ich, opláchneme studenou vodou, pokrájame na rezance a vložíme do vývaru.
Pridáme rozotrený cesnak, majoránku, mleté čierne korenie, vegetu a kocku zeleninového bujónu.
Zovretú zmes plníme do vrecúšok na tlačenku.
Keď je koleno uvarené, vyberieme ho, mäso pokrájame a kožu dáme ešte variť.
Potom vyberieme kože aj nožičky, kože najemno pomelieme a pridáme k mäsu.
Vývar necháme vychladnúť a odstránime z neho masť.
Opäť dáme zovrieť.
Medzitým z hlív pripravíme len klobúčiky, prevaríme ich, opláchneme studenou vodou, pokrájame na rezance a vložíme do vývaru.
Pridáme rozotrený cesnak, majoránku, mleté čierne korenie, vegetu a kocku zeleninového bujónu.
Zovretú zmes plníme do vrecúšok na tlačenku.