Karfiol zapečený s pórom
Kategória: 
1 stredne veľký karfiol, 250 g šunkovej salámy, 2 stredne veľké póry, 3 dl sladkej smotany, 100 g postrúhaného tvrdého syra, mleté čierne korenie, soľ, postrúhaný muškátový oriešok, 3 vajcia.

Karfiol zapečený s pórom - príprava

    Umytý karfiol takmer domäkka uvaríme v osolenej vriacej vode.
    Po miernom vychladnutí ho rozdelíme na menšie ružice.
    Pór pokrájame na kolieska a salámu na kocky.
    Do vymastenej zapekacej misy uložíme karfiol, pór, salámu a zalejeme smotanou, ktorú sme rozhabarkovali s vajciami, soľou, korením, postrúhaným muškátovým orieškom a nahrubo postrúhaným tvrdým syrom.
    Do zlatista zapečieme vo vyhriatej rúre
Top