Ananásová krém
1 konzerva ananásu, 2 žĺtky, 10 g želatíny, 14 dkg piškót, 7 g kryštálový cukru, 1/4 l šľahačky, 1 PL práškového cukru, zaváranina višní, zopár opražených mandlí alebo orechov

Ananásová krém - príprava

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme, potom postavíme nad paru a šľaháme do zhustnutia.
    Želatínu dobre rozpustíme v teplej vode a pridáme do krému. Do vychladnutého krému pridáme vyšľahanú šľahačku ochutené práškkovým cukrom.
    Piškóty namočíme do ananásovej šťavy a ukladáme do sklenej misky nasledovne: naspodok kúsky ananásu, piškóty, krém atď.
    Povrch zdobíme ananásom, višňami a opraženými mandľami alebo orechmi.
    Necháme stuhnúť.
Top