Hovädzie s chrenovou náplňou
1 kg hovädzie zadné, 1 celé maslo, chren strúhaný, cibuľa, múka, smotana, soľ

Hovädzie s chrenovou náplňou - príprava

    Mäso cez fóliu rozklepeme na tenký plátok.
    Posolíme ho a potrieme maslom (ako chlieb).
    Trochu masla si necháme na spenenie cibule.
    Mäso poriadne potrieme nastrúhaným chrenom.
    Mäso s plnkou zrolujeme.
    Roládu zviažeme tak, aby sa nám nerozpadla (mriežka).
    Mäso vložíme do hrnca so spenenou cibuľou.
    Po chvíľke, keď sa mäso zatiahne, podlejeme ho vodou
    a podusíme.
    Počas dusenia ho postupne podlievame vodou (1 ÷ 1,5 hod.).
    Mäso nakrájame na plátky.
    Do výpeku dáme trochu múky - spravíme zápražku a do tejto hmoty nalejeme smotanu a 10 minút povaríme.
    Podávame so žemľovou knedľou.
Top