Bolonské vegetariánske špagety
Kategória: 
1 balíček špagiet, soľ, 2 lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 100 g nakladaných olív, 2 červené papriky, 3-4 paradajky, 2 strúčiky cesnaku, 40 g parmezánu, bazalka

Bolonské vegetariánske špagety - príprava

    Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a usmažíme ju na oleji do sklovita.
    Papriku očistíme, pokrájame na rezančeky, pridáme k a spolu smažíme ďalej.
    Primiešame ošúpané a pokrájané paradajky, popučený cesnak, ochutíme a dusíme spolu asi 10 minút.
    Odstavíme a vmiešame ešte polovicu syra postrúhaného na jemné plátky.
    Špagety uvaríme v osolenej vode, scedíme, zmiešame
    s pripravenou zmesou a rozdelíme na teplé taniere.
    Posypeme zvyšným syrom, olivami a jemne potrhanými lístočkami bazalky.

    Dobrá rada: Ak bazalku krájame, stráca arómu a pomliaždi sa, preto ju radšej opatrne potrháme rukami.
    Ak nemáme čerstvú bazalku, použijeme sušenú, pridáme ju však do zmesi pri dusení.
Top