„Vyskoč z vody“
Kategória:
400 g hladkej múky,
300 g tuku (Palmarin, Hera),
40 g droždia,
6 lyžíc mlieka,
1 lyžičku cukru,
hustý lekvár,
práškový cukor na posypanie
„Vyskoč z vody“ - príprava
Múku a tuk zmiešame a pridáme z mlieka, cukru a droždia pripravený kvások.
Spracujeme cesto a vložíme ho do misy so studenou vodou.
Keď cesto „vyskočí“, vyberieme ho, dáme na pomúčenú dosku a znovu premiesime.
Potom ho rozvaľkáme na hrúbku ½ cm a pokrájame na štvorce. Na každý kúsok dáme kôpku lekváru, sformujeme trojuholník alebo obdĺžnik a poukladáme na vymastený plech.
Povrch môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom.
Koláče upečieme vo vyhriatej rúre a ešte teplé posypeme práškovým cukrom
Kategória:
400 g hladkej múky,
300 g tuku (Palmarin, Hera),
40 g droždia,
6 lyžíc mlieka,
1 lyžičku cukru,
hustý lekvár,
práškový cukor na posypanie
„Vyskoč z vody“ - príprava
Múku a tuk zmiešame a pridáme z mlieka, cukru a droždia pripravený kvások.
Spracujeme cesto a vložíme ho do misy so studenou vodou.
Keď cesto „vyskočí“, vyberieme ho, dáme na pomúčenú dosku a znovu premiesime.
Potom ho rozvaľkáme na hrúbku ½ cm a pokrájame na štvorce. Na každý kúsok dáme kôpku lekváru, sformujeme trojuholník alebo obdĺžnik a poukladáme na vymastený plech.
Povrch môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom.
Koláče upečieme vo vyhriatej rúre a ešte teplé posypeme práškovým cukrom
Spracujeme cesto a vložíme ho do misy so studenou vodou.
Keď cesto „vyskočí“, vyberieme ho, dáme na pomúčenú dosku a znovu premiesime.
Potom ho rozvaľkáme na hrúbku ½ cm a pokrájame na štvorce. Na každý kúsok dáme kôpku lekváru, sformujeme trojuholník alebo obdĺžnik a poukladáme na vymastený plech.
Povrch môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom.
Koláče upečieme vo vyhriatej rúre a ešte teplé posypeme práškovým cukrom