Karfiol na farmársky spôsob
Kategória:
1 väčší karfiol,
300 g syra (mascarpone),
150 g tvrdého syra na strúhanie,
2 KL worchesterovej omáčky,
8 tenkých plátkov prerastenej oravskej slaniny,
soľ,
trošku čierneho mletého korenia,
mletá rasca,
olej
Karfiol na farmársky spôsob - príprava
Karfiol rozdelíme na väčšie ružice a predvaríme v osolenej vode. Scedíme.
Zohrejeme mascarpone, pridáme asi tretinu z tvrdého strúhaného syra a necháme roztopiť.
Primiešame worchesterovú omáčku a slaninku opečieme do chrumkava.
Do pekáča potretého olejom dáme predvarené karfiolové ružice, polejeme omáčkou, posypeme strúhaným syrom, pokvapkáme olejom a výpekom zo slaninky, dáme do vyhriatej rúry a zapečieme, spolu aj s posolenými a okorenenými kolieskami paradajok.
Podávame s opečenou slaninkou a chrumkavým chlebom.
Kategória:
1 väčší karfiol,
300 g syra (mascarpone),
150 g tvrdého syra na strúhanie,
2 KL worchesterovej omáčky,
8 tenkých plátkov prerastenej oravskej slaniny,
soľ,
trošku čierneho mletého korenia,
mletá rasca,
olej
Karfiol na farmársky spôsob - príprava
Karfiol rozdelíme na väčšie ružice a predvaríme v osolenej vode. Scedíme.
Zohrejeme mascarpone, pridáme asi tretinu z tvrdého strúhaného syra a necháme roztopiť.
Primiešame worchesterovú omáčku a slaninku opečieme do chrumkava.
Do pekáča potretého olejom dáme predvarené karfiolové ružice, polejeme omáčkou, posypeme strúhaným syrom, pokvapkáme olejom a výpekom zo slaninky, dáme do vyhriatej rúry a zapečieme, spolu aj s posolenými a okorenenými kolieskami paradajok.
Podávame s opečenou slaninkou a chrumkavým chlebom.
Zohrejeme mascarpone, pridáme asi tretinu z tvrdého strúhaného syra a necháme roztopiť.
Primiešame worchesterovú omáčku a slaninku opečieme do chrumkava.
Do pekáča potretého olejom dáme predvarené karfiolové ružice, polejeme omáčkou, posypeme strúhaným syrom, pokvapkáme olejom a výpekom zo slaninky, dáme do vyhriatej rúry a zapečieme, spolu aj s posolenými a okorenenými kolieskami paradajok.
Podávame s opečenou slaninkou a chrumkavým chlebom.