Špenátové palacinky
Kategória: 
Palacinky: dve vajcia, 160 g hladkej múky, štipku soli, 300 ml mlieka, dve lyžice oleja, Plnka: 100 g čerstvého listového špenátu, 300 ml bieleho jogurtu, dve jablká, 200 g údeného mäsa, štyri limety, čierne korenie, soľ

Špenátové palacinky - príprava

    V mise rozšľaháme vajíčka, prilejeme mlieko, prisypeme múku, soľ a pridáme olej a spolu dobre premiešame.
    Z tohto množstva upečieme na teflónovej panvici osem tenkých palaciniek.

    Plnka: Údené mäso nadrobno nakrájame a krátko opražíme. Vychladnuté mäso zamiešame do jogurtu, posolíme, okoreníme a pokvapkáme šťavou z jedného limetu.
    K zmesi pridáme nakrájané neolúpané jablko a čerstvý listový špenát.
    Touto zmesou naplníme upečenú palacinku.
    Prekrojíme ju a položíme na tanier.
    Podávame ozdobenú zvyšnými surovinami.
Top