Kačka na pomarančoch
Ľahký
Celkom lacný
Príprava
Varenie
Kategória: 

Prekvapte svojich blízkych a pripravte pre nich kačku netradičným spôsobom.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 1 ks kačka
  • 2 ks pomaranč
  • 2 pl šťava z pomaranča
  • 2 pl med
  • soľ
  • korenie biele mleté

Omáčka

  • 3 ks pomaranč
  • 2 dl vývar
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • cukor
  • maslo
  • škorica
  • soľ
  • klinčeky
  • múka na zahustenie

Kačka na pomarančoch - príprava

  1. Umytú kačicu osolíme, okoreníme z každej strany a vložíme do pekáča. Na kačku poukladáme jeden nakrájaný a očistený pomaranč aj so šupkou. Kačku podlejeme vodou alebo vývarom. Pečieme pri 180 stupňov približne 1 hodinu. Potom ju odkryjeme a pečieme ešte asi pol hodinu. Ak je mäso už hotové potrieme kačicu medom rozmiešaným s pomarančovou šťavou.
  2. Omáčka:
    Do roztopeného masla pridáme cukor a následne zalejeme teplým vývarom. Pridáme pretlačený cesnak a tri ošúpané pomaranče. Krátko povaríme. Pridáme soľ, koreniny a omáčku zahustíme múkou a rozmixujeme.
  3. Kačicu podávame podliatu pomarančovou omáčkou a ozdobenú kúskami pomarančov. Vhodná príloha sú opekané zemiaky.
Top