Baklažány s cesnakom a paradajkami
Kategória: 
4 mladé baklažány, soľ, olej, 4 strúčiky cesnaku, 200 g paradajok, 1 väčšia cibuľa, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 dl červeného vína, štipka mletej škorice, štipka postrúhaného muškátového orieška, kôpor alebo vňať feniklu

Baklažány s cesnakom a paradajkami - príprava

    Umyté baklažány prekrojíme pozdĺžne na 6 častí, osolíme a necháme postáť.
    Vyžmýkame, uložíme na rozohriaty olej, pridáme pokrájaný cesnak a spolu oprážame asi 4 minúty.
    Pridáme pokrájané paradajky, pokrájanú cibuľu, paradajkový pretlak, podlejeme vínom, ochutíme mletou škoricou, muškátovým orieškom a dusíme asi 10 minút
    Pred podávaním posypeme pokrájaným kôprom alebo vňaťou feniklu.
Top