Pulao
1 kg rybie filé, 2 cibule, 1 kávový pohár dlhozrnná ryža, 10 dkg tvrdý syr, olej / margarín, sladký kečup, 2 ks bobkový list, lyžička chili, celá škorica, karí, lyžička mletého koriandra, soľ, sladká paprika, rasca, maslo

Pulao - príprava

    Na oleji vysmažíme opaprikované a rascou posypané filé. Vyberieme ho a do výpeku dáme na kocky nakrájanú cibuľu. Cviklu osmažíme a pridáme k nej karí, chili, koriander, škoricu, 2 bobkové listy.
    Všetko premiešame a vysypeme do toho ryžu, ktorú za stáleho miešania opečieme.
    Po chvíli to zalejeme dvojnásobkom vody, prikryjeme
    a podusíme.
    Medzitým si maslo vymažeme pekáč.
    Dáme do neho 1/2 ryže, na túto vrstvu dáme vrstvu filé. Zalejeme kečupom a na to dáme 1/2 nastrúhaného syra. Zakryjeme to zvyškom ryže.
    Posypeme to zvyškom syra a z kečupu kvôli estetickému dojmu urobíme mriežku.
    Pekáč vložíme na 15 minút do rozpálenej rúry.
    Zapíjame bielym vínom.
Top