Farebná morčacia roláda na víne
Kategória: 
1 kg morčacích pŕs, 300 g anglickej slaniny pokrájanej na plátky, 1 lyžica masla, 1 červená paprika, 1 žltá paprika, 3 dcl suchého bieleho vína, 1 kocka slepačieho bujónu, 1 bobkový list,soľ, čierne korenie, rasca, 4 guličky nového korenia, 1 zväzok petržlenu, 1 kg zemiakov, olej

Farebná morčacia roláda na víne - príprava

    Najprv si pripravíme vývar z kocky podľa návodu.
    Papriky nakrájame na prúžky a pažítku nasekáme nadrobno.
    Z morčacích pŕs urobíme veľký plát, ktorý naklepeme, osolíme
    a okoreníme.
    Na plát mäsa rovnomerne položíme 2/3 pripravenej anglickej slaniny.

    Potom striedavo ukladáme červené a žlté prúžky papriky. Nakoniec posypeme nasekaným petržlenom.
    Urobíme roládu, ktorú previažeme motúzikom a sprudka opečieme na masle.
    Rúru predhrejeme na 200°C.
    Pekáč s roládou vložíme do rúry, podlejeme 1/3 vína a pridáme korenie.
    Pečieme pri 180°C asi 90 minút.

    Zvyšnú anglickú slaninu nakrájame na prúžky 2 cm hrubé a niekoľko prúžkov pokladieme na roládu.
    Vždy keď je slanina upečená, tak ju odstránime z povrchu rolády do výpeku a pokladáme na roládu nové prúžky slaniny. Takto postupujeme po celú dobu pečenia, aby roláda nebola vysušená a slanina pripálená.

    Priebežne polievame šťavou a prilievame vývar.
    Upečenú roládu vyberieme z pekáča a šťavu vydusíme na tuk.
    Potom vyberieme prúžky slaniny a korenia.
    Do výpeku nalejeme zvyšok vína a krátko povaríme.
Top